5. května 2008

Prohlášení solidarity WFDY s mládeží a lidem Zimbabwe

Světová federace demokratické mládeže (WFDY) tímto vyjadřuje svoji plnou solidaritu a podporu mládeži a lidu Zimbabwe po volbách dne 29.března 2008. WFDY gratuluje ZANU PF za demokratický, mírový, svobodný a spravedlivý průběh, ve kterém volby proběhly, podtrhujíc fakt, že takovýto druh voleb proběhl v Africe vůbec poprvé. WFDY věří, že výsledky voleb nejsou a nebudou jen milníkem pro pokrokovou revoluci strany, ale také posílí významným způsobem naši organizaci, naše aktivity a díky tomu samozřejmě náš boj proti imperialistickým útokům, za trvalý mír, demokracii, sociální pokrok, mezinárodní solidaritu, spolupráci a přátelství mezi lidmi, za přeměnu společnosti na spravedlivou a bohatstvím oplývající společnost, za lepší svět, kde by se lidstvo mohlo plně osvobodit.

Při neustálé agresivitě, používané na politické, ekonomické, vojenské a ideologické úrovni jsou útoky imperialismu prezentovány pod hesly tzv. „demokratických režimů“. My však věříme, že jediná skutečná demokracie je ta, která pochází ze svobodné vůle lidu a jejich dennodenních bojů a ne prostřednictvím útlaku imperialismu, který vede jednoznačně pouze k vykořisťování a kontrole nad lidmi i přírodními zdroji. 

WFDY odsuzuje vměšování Velké Británie a jejích „spojenců“ do vnitřních záležitostí Zimbabwe. To je pln právo lidu Zimbabwe, vybrat si ty, kdo je povedou, jako suverénní stát. Využíváme této příležitosti k tom, abychom pogratulovali Zimbabwe k již 28 letům nezávislosti. 

WFDY znovu ujišťuje mládež a lid Zimbabwe o své plné podpoře a solidaritě vůči nim, v jejich bojích, kdy brání svoji nezávislost a suverenitu, diky zemědělské revoluci se dokázali osvobodit i po ekonomické stránce, což znamená spravedlivější rozdělení vlastnictví výrobních prostředků mezi obyčejné lidi, aby tak převzali plnou kontrolou nad svojí ekonomikou, přes všechny sankce a intervence imperialismu, zvláště pak ze strany britské vlády.